Anul Vlad Țepeș Dracula

 

La sfârșitul anului 2019 anunțam că 2020 urma să fie Anul Vlad Țepeș Drăculea.

Nu bănuiam atunci că vom trece printr-o pandemie globală care va bloca aproape orice eveniment public. Din fericire, anul dedicat aprigului voievod a mers înainte împotriva tuturor adversităților și a mers foarte frumos!

Ar fi fost de-a dreptul rușinos sa renunțăm și să  arătăm frică în efortul nostru de a cinsti memoria unuia dintre cei mai curajosi dintre români!

Ce am reușit in 2020:

A fost inaugurata la Sighisoara, in Turnul Fierarilor, prima expoziție permanentă din România dedicată lui Vlad Drăculea.

Pentru acest proiect am realizat și filmul de animație O poveste despre Vlad Țepeș Drăculea, film pe care îl puteți vedea integral la link-ul de mai jos. Filmul a câștigat locul I la festivalul internațional RATMA.

 

Pe aeroportul   International Henri Coandă a avut loc vernisajul expoziției Vlad Țepeș Drăculea. Expoziția  care atrage foarte mulți turiști români și străini, se poate vizita și astăzi.

Alături de Infocons am donat bibliotecilor școlare din România romanul istoric Răstignit între Cruci, carte ce prezintă  viața , epoca și  fabuloasele  fapte de arme ale celui care la 1462 a salvat  Creștinătatea  și  Europa.

 

Alaturi de Mădălina Corina Diaconu și Mihai Grajdeanu, neobosiții promotyori ai benzilor desenatre in România, am participat la organizarea Festivalului International De Benzi Desenate dedicate  voievodului muntean.

Frumoasă coincidență, tot în anul Vlad Țepeș Dracula, echipa de cercetători germano-română condusă de către Albert Weber și Adrian Gheorghe a publicat volumul I al versiunii in limba română a  monumentalei lucrări Corpus Draculianum.

 

Pe baza reconstituirii grafice făcute de către această echipă a peceții lui Vlad Drăculea, am realizat varianta fizică, in ceară, a aceastei peceți domnești.

In acelasi an, Biserica Ortodoxa Română , prin Arhiepiscopia Târgoviștei, publica volumul Vlad Țepeș – Apărător al Civilizației Creștine. Aceasta lucrare are o valoare inestimabilă în lupta  de  combatere a imaginii atat de absurde și  atât de sâcâitoare a vampirului Dracula. Visam de multă vreme la o lucrare a Bisericii inchinată lui Vlad Vodă!

La editura Rhea, am publicat volumul  aniversar Vlad,  parte a colecției de cărti pentru copii intitulata Zece Povești Pe Care Le Datorăm Copiilor Noștri

De Crăciun am  lansat, pentru copiii cei mai mici și pentru bunicuții, lor cartea ilustrată Poveste despre Dragul Voievod

La muzeul de arta din Târgoviște, cu sprijinul conducerii Complexului Muzeal   ”Curtea Domnească” a a vut loc expozitia de grafica a maestrului Valentin Tănase, expozitie dedicată lui Vlad Vodă.

 

A fost un an aprig ca și voievodul sărbătorit!

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *