Anul Vlad Țepeș Drăculea. Apariție editorială de excepție

Cu toate dificultățile, cu evenimente anulate, edituri care se zbat sa supraviețuiască, cu un film de animație terminat care așteaptă vremuri mai bune pentru a se intâlni cu publicul său,   anul Vlad Țepeș Drăculea merge înainte. Avem bucuria uriașă de a anunța apariția uneia dintre cele mai bune cărți care s-au scris vreodată despre Voievodul de la Târgoviște.

Am avut bucuria să  mă întâlnesc și să colaborez cu autorii acestei lucrări, Albert Weber,Adrian Gheorghe,Thomas Bohn, Christoph Paulus. Dedicația și profesionalismul lor sunt impresionante. Au reușit după o muncă titanică să aducă la lumină nu doar percepții noi despre anumite evenimente legate de Vlad Vodă, ci chiar …documente noi! Documente noi , așa cum nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani, hrisoave descoperite în arhivele din Milano, Mantova, Vatican, Genova, Florenta, Bologna, München, Viena, Drezda, Leipzig, Brasov, Sibiu, Bucuresti,infomații extrem de importante pentru întregirea imaginii despre Voievod.

De la dumnealor am aflat despre războiul pe care Vodă îl duce pe Dunăre în…., din cartea dumnealor vom afla multe informații noi, legate de un voievod despre care tindeam să credem că s-a scris totul. Nu pot să nu observ o superbă ironie a sorții care cu subtilitățile și răbdarea ei, face dreptate peste secole. Dacă faima de tiran sângeros a lui Vlad a plecat de la negustorii sași din Transilvania, astăzi , alți germani contribuie din plin la efortul de reabilitare pe plan mondial a celui care pentru români rămâne un erou național și un simbol al dreptății.

Mai multe detalii puteți afla accesând pagina:

https://www.facebook.com/Documente.Vlad.Tepes/

Lucrarea este disponibilă la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I”

 

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *