Cărțile pentru copii. Vlad Vodă vs Superman

Piața mondială de carte pentru copii este dominată de giganți precum Disney sau Marvel. Condițiile grafice în care sunt realizate aceste cărți sunt absolut impecabile. În același timp, în România au apărut în ultimii 30 de ani cărți ale autorilor și editorilor români de un nivel fantastic al scrierii, dar submediocre ca prezentare grafică și tipar.

Acest fapt a creat falsa impresie a respingerii de către copiii noștri a istoriei și basmelor românești și o orientare a acestora către super eroii americani. Mai ales pentru copii, cartea trebuie să fie în primul rând un obiect superb, o jucărie plină de lumina și culoare; trebuie să fie ceva ”cool” cu care te poți chiar lauda prietenilor tăi sau la școală.

Am investit întotdeauna la fel de mult în ilustrațiile cărților mele și în calitatea hârtiei ca și în studiul fiecărei povești în parte. Din fericire, aceasta rețetă mi-a dovedit că nu există nicidecum în rândul copiilor o respingere a poveștilor despre Vlad Vodă, Mihai Viteazul sau Făt Frumos. Acestea vor rezona mereu în sufletul piticilor noștri. Trebuie doar să ne adaptăm concurenței, iar acesta este un lucru cât se poate de pozitiv.

 

 

 

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *