Poveste despre Vlad Țepeș Drăculea- Film de animație

De mai bine de zece ani am început un efort de readucere a imaginii lui Vlad Țepeș Drăculea în atenția publicului larg și de îndreptare a percepției despre voievod, percepție atât de distorsionată, mai ales în ultima sută de ani. De la negustorii sași, la Bram Stocker, Francis Ford Copolla sau Gary Shore, mii de oameni au lucrat din răsputeri pentru a întări în ochii publicului asocierea Vlad-Vampir.

Spuneam acum unsprezece ani, odată cu publicarea romanului Răstignit Între Cruci, că am început un război cu acești denigratori sau doar ignoranți. Pe atunci eram singur. Acum nu mai sunt.

Nu, suntem de o mie de ori mai puternici și da, cred cu tărie că, în maxim 20 de ani, imaginea voievodului de la Târgoviște va fi mult mai cunoscută decât cea satanizată a contelui ‘ne-mort’.

Pe lucrările despre Vlad am marea bucurie ca semnătura mea să apară lângă nume absolut uriașe ca Ioan Aurel Pop, Marcel Iureș, Mircea Albulescu, Gheroghe Zamfir.

În acești ani au urmat alte cărți, spectacole de teatru, film, zeci de articole, cărți pentru copii, o opera rock, teatru radiofonic, conferințe în Țară și în Europa. De mult timp visam și la un film de desene animate, un proiect care să spună copiilor noștri adevărul așa cum a fost. Multumesc foarte talentatei Elena Ciolacu,  lui Vlad Blîndu, Nicoletei Peter și restului echipei! Mulțumesc! A ieșit foarte frumos! Doamne ajută să fie de folos!

Da, copii, ”Vlad a fost bun, tare bun, dar vremurile au fost rele cu el și nu i-au dat pace!”

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *